Verberg menu  
Verberg menu  

Kunt u niet direct vinden wat u zoekt, of heeft u vragen, dan kunt u onze klantenservice bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer:
0318-623280

Adres

Art Digital / Eblocks CMS
Brieneshof 7
6715DD Ede

 Contact: 0318-623280

Powersearch!

Geavanceerde zoekfunctionaliteit

Vele webwinkel eigenaren vinden dat een zoekfunctionaliteit standaard in hun website aanwezig moet zijn Daar zijn we het helemaal mee eens. Echter wat ook bij vele webwinkels standaard lijkt te zijn is de melding "geen overeenkomsten gevonden, pas uw zoekopdracht aan". Dat is in onze ogen onacceptabel, tenzij er echt geen logische overeenkomsten zijn.

Een goede zoekfunctionaliteit binnen een webwinkel, blijkt dus ineens niet zo standaard te zijn.
Wanneer een bezoeker niet direct kan vinden wat hij zoekt, is de kans groot dat hij/zij afhaakt, geen tweede poging doet, en dus een gemiste conversie.

 

 

Powersearch!

Met het EBlocks CMS systeem nemen we zoeken zeer serieus. Sterker nog, alleen voor de zoekfunctionaliteit hebben we een aparte webserver voor ingericht, die in staat is uw bezoekers de beste overeenkomende matches bovenaan de lijst te tonen. Dit doen wij door een intelligente zoekmachinetechniek toe te passen, die je in grote lijnen kan vergelijken hoe Google in staat is om 100.000'en matches te vinden in milliseconden. Dit soort geavanceerde en complexe zoektechniek zal u alleen tegenkomen in grote gevestigde webwinkels, zoals wehkamp, bol, conrad, coolblue en.... mogelijk in uw nieuwe webshop....

Snelheid

Deze zoek server indexeert alle content. In plaats dat we in diverse cellen in meerdere tabellen moeten doorspitten, zoals met de  'old school' database zoektechnieken, wordt de inhoud  vanuit een verzamelde index tabel opgehaald, wat dus razendsnel zeer uitgebreide resultaten kan geven. Duizenden resultaten in milliseconden....

Bredere gerelateerde product resultaten

Bij een zoekopdracht worden de zoekwoorden in lettergrepen/losse woorden gesplitst.
Bij een zoektocht naar ‘europallet’, wordt naast de europallet ook blokpallet gevonden, alsmede weeghandpallettruck en alles met het woord euro, of in dit voorbeeld ook gameconsole met PAL aansluiting. En al zou je het artikel geschreven hebben als euro pallet, met een spatie ertussen, wordt het artikel ook gevonden. Dus logische aanverwante artikelen worden ook automatisch getoond.

Tiepvaute

En maak het helemaal gek, met de powersearch reken je ook af met foute en dyslectische teksten (aan zowel beheerders als bezoekers kant :)  Zelfs vaut geschreven zoekopdrachten geven logsiche zoekresultaten. In dit voorbeeld zoekt men op Palet wordt alsnog Pallet gevonden.. Hoe cool is dat....Hiermee krijgt de zoekfunctie gelijk een stukje intelligentie mee.

Ranking

Met onze zoek techniek kwordt er ook een ranking/score toegekend. Hierdoor zullen de beste matches bovenaan in de zoekresultaten getoond worden.

Zoekwoord optimalisatie: Appels & Peren

U gebruikt bepaalde termen in de teksten op uw website, maar dat wilt niet zeggen dat uw klanten deze ook gebruiken, of wellicht juist zoeken op synoniemen van uw woord. Stel u gebruikt in uw productomschrijving 'Appel'. Wanneer een bezoeker zoekt op 'Fruit', zal dit geen match opleveren. Via de zoekwoord optimalisatie kunt u woorden toevoegen aan een zoekterm. In dit voorbeeld geeft u als zoekwoord op: 'Appel' (dit woord moet dus bekend zijn in uw website). Als varianten geeft u op: 'fruit', 'appels', 'appeltaart' ,  'apple', en zelfs kunt u ook rekening houden met spelfouten 'apels'.

Met deze techniek zou u bijvoorbeeld ook uw klanten kunnen leiden tot een alternatief product. Stel uw klant zoekt op peren, en zou tot geen zoekresultaten leiden. Door peren als variant zoekwoord toe te voegen aan appel, kunt u toch resultaten tonen in een zoekopdracht, in de hoop dat de klant dit een goed alternatief vind.

De bezoeker zoekt dan op 'peren', onderwater wordt de zoekopdracht dan
?q=peren+appel, waarbij op 2 termen gezocht wordt.