Webhosting

Webhosting
Iedere website staat op een webserver (speciaal ingerichte PC) die dag en nacht in contact staat met de rest van de wereld.
Je huurt van die webserver een stukje harde schijf, dataverkeer en de website is voor iedereen bereikbaar. Dit heet (web)hosting.

Wanneer wij een website voor u maken zult u vervolgens te maken krijgen met maandelijks terugkerende hostingkosten.
Onze hostingprijzen proberen wij prijstechnisch gelijk of net iets goedkoper te houden in vergelijking met  zakelijke hosting aanbieders zoals xs4all.nl, planet.nl, vuurwerk.nl. 
Ons standaard hosting pakket begint bij € 24,--excl btw  per maand, welke voor bijna alle klanten ruim voldoende is.

 

Appels en Peren vergelijken.
Uiteraard zijn wij ervan bewust dat er tegenwoordig ook budget aanbieders op de markt zijn die voor een fractie van onze hosting kosten soortgelijke hostingpakketten kunnen aanbieden.

Met deze stuntprijzen kun je niets anders dan je webserver helemaal vol zetten met websites, wil je het enigzins rendabel kunnen maken. Dit betekent dat de snelheid van de computer, database en internetverbinding ook verdeeld moet worden over al die klanten .

Wij kiezen er bewust voor om een beperkt aantal websites op één server te laten draaien, zodat de kwaliteit niet hoeft te lijden onder de kwantiteit.

Selectief publiek
Webhosting hoort bij het ontwikkelen van websites. Zoals een hamer bij een timmerman.
Op onze webservers staan alleen websites van directe klanten van Art Digital. 
Wij bieden ons niet actief aan als hostingprovider voor groot publiek, maar bieden de webhosting aan als extra dienst voor onze eigen klanten. Daarbij nemen wij de veiligheid en continuiteit van de servers zeer serieus. Met zaken als virusscanning, spamfilters,  frequent onderhoud en backups besparen wij dan ook geen kosten.

Deze manier van werken heeft geleid tot wij zeer stabiele software kunnen leveren aan onze klanten, mede ook dat een goed beheerde webserver een belangrijk onderdeel is van de stabiliteit van die software.

Gezien deze kosten verspreid worden over een kleiner publiek, zullen wij altijd een stukje duurder zijn dan de budget aanbieders.
Zijn wij dan duur?  Afhankelijk waar u uw prioriteit legt...

Een gemiddeld GSM abonnement is nog altijd een stuk duurder, maar tegenwoordig is de bereikbaarheid van uw website en zeker uw email net zo belangrijk geworden.. U wilt u extra emailadressen voor uw medewerkers? Dat kost u niet gelijk een nieuw abonnement zoals bij de GSM, dat zit bij onze prijs in.


Art Digital streeft naar een transparant prijsbeleid. 
Ons motto: Wij hoeven niet direct een nieuwe BMW te rijden, maar een plakje rosbief op brood wordt wel gewaardeerd.  
Wanneer u vragen heeft over de totstandkoming van een prijs zijn wij altijd bereid u uit te leggen hoe deze is opgebouwd.